Van Gerwen begint World Matchplay tegen Bunting, Kist treft Anderson

Er is geloot voor de 24e editie van de World Matchplay, het op-één-na belangrijkste toernooi op de PDC-kalender. Phil Taylor heeft het niet getroffen bij de loting. The Power die voor het laatst actief is in Blackpool, is gekoppeld aan Gerwyn Price.

Mocht Taylor weten te winnen van de Welshman, dan wacht Raymond van Barneveld of Joe Cullen in de tweede ronde. Taylor heeft het toernooi vijftien keer weten te winnen. Michael van Gerwen zit ook nog in het bovenste kwart, Mighty Mike treft Stephen Bunting.

Christian Kist en Benito van de Pas kregen eveneens een lastige tegenstander tegenover zich. Debutant Kist neemt het op tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson. Big Ben kruist de degens met Daryl Gurney, de hoogst gekwalificeerde speler via de Pro Tour-ranking. Jelle Klaasen krijgt te maken met Justin Pipe.

De World Matchplay begint op zaterdag 22 juli en de finale is op zondag 30 juli. De eerste ronde neemt drie dagen in beslag, waarna het restant van het toernooi vanaf dinsdag uitgespeeld wordt.

Volledige loting World Matchplay

1. Michael van Gerwen v Stephen Bunting
16. Simon Whitlock v Kyle Anderson
8. Phil Taylor v Gerwyn Price
9. Raymond van Barneveld v Joe Cullen

4. Adrian Lewis v Steve Beaton
13. Ian White v Rob Cross
5. Dave Chisnall v Mervyn King
12. Kim Huybrechts v Alan Norris

2. Gary Anderson v Christian Kist
15. Benito van de Pas v Daryl Gurney
7. Mensur Suljovic v John Henderson
10. Jelle Klaasen v Justin Pipe

3. Peter Wright v James Wilson
14. Robert Thornton v Cristo Reyes
6. James Wade v Darren Webster
11. Michael Smith v Steve West