Keizer: "Niet zo bezig met CL"

Marcel Keizer ziet dat Ajax door de gebeurtenis rondom Abdelhak Nouri nog niet met het hoofd bij de voorronde van de Champions League is.

Nouri ligt nog altijd op de intensive care in Oostenrijk, nadat hij zaterdag in het oefenduel met Werder Bremen werd getroffen door hartritmestoornissen. Die gebeurtenis heeft grote impact gehad op de Ajax-selectie dat daardoor maandag niet voor publiek trainde en dinsdag niet in staat is het oefenduel tegen Rijnsburgse Boys af te werken. De Amsterdammers trainen wel weer, maar focus is er volgens trainer Keizer nog niet echt.

Keizer: "We zijn nog niet zo bezig met de voorronde van de Champions League, het draait nu eerst even om Appie." Ajax speelt op 25 of 26 juli de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League. Via twee tweeluiken moet het hoofdtoernooi worden bereikt om niet het nieuwe seizoen al met een sportieve domper te beginnen. Met dit soort dingen is de ploeg nu dus nog helemaal niet bezig, al denkt Keizer dat dat naar verloop van tijd wel verandert.

"Iedereen verwacht toch dat we daar uiteindelijk klaar voor zijn. Daarom hebben we een training gedaan die redelijk normaal was, maar nog niet met de normale focus. We moeten wel richting die wedstrijd gaan, ook al zijn onze gedachten nu voornamelijk bij Appie. We willen maar één ding: dat hij terugkomt en dat hij zo snel mogelijk weer op het veld staat", aldus Keizer.