'Heerenveen verkoopt Celta 'nee' voor Larsson'

Celta de Vigo heeft een veel te laag bod gedaan op Sam Larsson. Dat was de mening van sc Heerenveen, dat acht miljoen wil zien.

Sam Larsson steekt niet onder stoelen of banken na drie seizoenen Friesland sc Heerenveen te willen verruilen voor een grotere club. Volgens De Telegraaf is er serieuze interesse van Celta de Vigo en deed de Spaanse nummer dertien van vorig seizoen zelfs al een bod. Het gat tussen het bod en wat Heerenveen wil ontvangen is echter veel te groot.

Celta bood 4,5 miljoen euro, terwijl Heerenveen minimaal acht miljoen euro wil incasseren voor Larsson. De Zweed zou met de stap naar Spanje overigens wel een droom in vervulling zien gaan, maar dan moet Celta dus met bijna het dubbele over de brug komen.

Celta de Vigo bereikte vorig seizoen de halve finales van de Europa League, waarin het werd uitgeschakeld door Manchester United. Dat succes heeft de Noord-Spaanse club heel wat geld opgeleverd, maar grote aankopen werden er deze zomer nog niet gepresenteerd. Celta gaf nooit meer dan zes miljoen euro uit aan één speler. Ooit werd dat bedrag neergeteld voor Ajax-spits Benni McCarthy.

Larsson maakte vorig seizoen negen goals in de Eredivisie en gaf twaalf assists. Bij Celta zou hij een aanvalskoppel kunnen gaan vormen met oud-Feyenoorder John Guidetti. Larsson, eerder gelinkt aan Fiorentina, sprak meermaals de wens uit om in Italië of Spanje aan de slag te gaan.