Geen interesse Ferrari in Alonso

Formule 1-coureur Fernando Alonso heeft bij Ferrari openlijk gesolliciteerd om terug te keren. De Italianen zijn echter niet geïnteresseerd in de diensten van de Spanjaard die bij McLaren een aflopend contract heeft. Ook Ferrari zelf heeft voor 2018 nog geen rijders vastgelegd, maar topman Sergio Marchionne heeft dus alvast een naam uitgesloten.

Marchionne: "Alonso heeft zijn interesse voor een terugkeer bij Ferrari getoond, maar hij heeft van ons niet de door hem verwachte reactie gekregen. Wij hoeven hem niet."

Rond de Grand Prix van Oostenrijk doken er geruchten op dat Max Verstappen een voorcontract bij Ferrari getekend zou hebben, maar de Nederlander, zijn team Red Bull Racing en vader Jos Verstappen bezweren dat Max volgend jaar gewoon voor Red Bull uit zal komen. Ook Ferrari ontkent: "Wij hebben geen contract met Verstappen afgesloten."

Blijft over wie er volgend jaar in de scharlakenrode bolides zullen rijden. Momenteel zijn dat Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen, maar zij hebben slechts een contract tot het eind van het seizoen. Hierdoor zijn twee begeerde stoeltjes vrij. Marchionne: "Voor het eind van het seizoen maken wij het bekend."