Rybarikova zet droomtoernooi voort op Wimbledon, Kerber met moeite verder

Tennisster Magdalena Rybarikova blijft indruk maken op Wimbledon. De 28-jarige Slowaakse nummer 87 van de wereld speelt al sinds 2008 op de diverse Grand Slams, maar kwam nooit verder dan drie keer een derderondeplek. 

In Londen is het anders: Rybarikova schakelde de nummer drie van de plaatsingslijst, Karolina Pliskova, in ronde twee uit en in de derde ronde was ze weer ijzersterk. De Oekraïnse Lesia Tsurenko, ruim vijftig plekken hoger genoteerd, had geen schijn van kans en ging met 6-2, 6-1 hard onderuit.

Rybarikova speelt in de achtste finales tegen de Kroatische Petra Martic. Die was door zeer lang blessureleed teruggezakt naar de 662e plek op de wereldranglijst, maar sinds april heeft ze de weg naar boven weer gevonden en de achtstefinaleplek op Roland Garros bracht Martic al naar plek 134. Op Wimbledon gaat het weer lekker en zaterdag moest de Kazakhse Zarina Diyas eraan geloven: 7-6 (6), 6-1.

De nummer één van de wereld, Angelique Kerber, had het wat lastiger. De Duitse won wel van Shelby Rogers: 4-6, 7-6 (2), 6-4. Garbiñe Muguruza (14) had weinig moeite met Sorana Cirstea (6-2, 6-2), terwijl Svetlana Kuznetsova (7) een einde maakte aan de Sloveense hoop van Polona Hercog: 6-4, 6-0.

Agnieszka Radwanska (9) zette de als negentiende geplaatste Timea Bacsinszky met 3-6, 6-4, 6-1 opzij, terwijl de Amerikaanse Coco Vandeweghe zich via een 6-2, 6-4 zege op landgenote Alison Riske voor de laatste zestien plaatste. Caroline Wozniacki, als vijfde geplaatst, werkte zich tot slot met wat moeite langs Anett Kontaveit uit Estland: 3-6, 7-6 (3), 6-2.