Zanger Dion klaagt Zenimax aan vanwege Fallout 4

Zanger Dion DiMucci gaat ontwikkelaar Zenimax aanklagen vanwege het gebruik van het nummer "The Wanderer" in Fallout 4. Dion vindt dat zijn nummer gebruikt is tijdens de commercials van Fallout 4 op een manier die zeer stuitend is, zo staat er in de aanklacht die is ingediend bij de rechtbank van Californië. The Wanderer geldt als een van de meest herkenbare liedjes in het spel.

DiMucci hekelt voornamelijk het geweld dat tijdens de commercials gebruikt werd. "Tijdens de commercials werden meerdere moorden getoond in een grimmig dystopisch landschap, waarbij geweld wordt gezien als sport" zo staat er in de aanklacht. "Het doden en het geweld werden niet gezien als een noodzakelijk middel om onschuldige levens te beschermen, maar werden alleen gebruikt om jonge consumenten aan te spreken."

DiMucci had zijn toestemming gegeven via zijn label UMG. In het contract stond dat DiMucci echter ook buiten zijn platenlabel om kon onderhandelen over de voorwaarden van het gebruik, zodat hij bijvoorbeeld meer geld kon vragen voor het verlies van eventuele goodwill bij zijn fans of zijn toestemming in kon trekken wanneer hij de context waarin het nummer gebruikt werd niet oké vindt. DiMucci zegt nu dat Zenimax niet goed genoeg zijn best heeft gedaan om te onderhandelen.

DiMucci heeft een schadevergoeding van 1 miljoen dollar geëist. Het is nog niet bekend of de zaak daadwerkelijk voor de rechter verschijnt.

Zanger Dion klaagt zenimax aan vanwege Fallout 4