Penoza V gaat eind augustus al van start

Het vijfde en laatste seizoen van hitserie Penoza gaat 27 augustus van start. Eerder was gemeld dat de reeks pas in september op de televisie te zien zou zijn.

In seizoen 5 lijkt het maffiabaas Carmen (Monic Hendrickx) voor de wind te gaan. De Winkel loopt zonder problemen en haar kinderen lijken gelukkig. Carmen denkt eraan om te stoppen en heeft nog een paar drugsladingen nodig om haar pensioen, en de toekomst van haar gezin, veilig te stellen. Maar als er zich een nieuwe garde aandient, blijkt dat helemaal niet zo gemakkelijk te gaan als zij had gehoopt.

De meeste acteurs die in seizoen 4 te zien waren, keren terug. Monic Hendrickx, Loek Peters, Gijs Naber, Raymond Thiry, Sigrid ten Napel, Medina Schuurman, Niels Gomperts, Stijn Taverne, Olga Zuiderhoek en Hajo Bruins maken hun opwachting in de vijfde reeks. Nieuwe acteurs zijn onder meer Sonja Silva, als nieuwe scharrel van huurmoordenaar Berry, en Axel Daeseleire als nieuwe liefde voor Carmen.

Penoza trok het vorige seizoen gemiddeld 1 miljoen kijkers op televisie en was ook online enorm populair. De Facebookpagina heeft meer dan 270.000 volgers. De serie werd al meerdere malen genomineerd voor de Gouden Televizierring. Na het laatste seizoen wil producent NL Film nog wel een speelfilm over Carmen maken.

Penoza V gaat eind augustus al van start
Penoza V gaat eind augustus al van start (Foto: BuzzE)