Spider-Man trekt in Nederland volle zalen

De nieuwe Spider-Man-film Homecoming trekt in Nederland volle zalen. De afgelopen drie dagen zagen al bijna 60.000 mensen de nieuwe Marvel-film, blijkt uit de cijfers van de bioscopen.

Spider-Man: Homecoming is de tweede doorstart van de spinnenman in zeventien jaar tijd. De Britse acteur Tom Holland speelt voor het eerst de hoofdrol, hij was wel eerder als Spider-Man te zien in de laatste Captain America-film. In het filmuniversum van producent Marvel verschijnen de diverse actiehelden vaak in elkaars films.

In Homecoming is te zien hoe Spider-Man probeert zijn speciale gaven te combineren met een normale schoolcarrière. Ondertussen probeert een nieuwe schurk, gespeeld door Michael Keaton, een superwapen te ontwikkelen. Andere films die in Nederland veel publiek trekken op dit moment zijn Despicable Me 3, Baby Driver en Pirates of the Caribbean 5.

Ook 2:22, de nieuwe thriller met acteur Michiel Huisman, doet het relatief goed in de bioscopen. De film waarin Huisman een luchtverkeersleider speelt die erachter komt dat het leven van zijn vriendin wordt bedreigd, trok in twee dagen ruim 6000 bezoekers. 2:22 draait echter in 49 zalen, terwijl Spider-Man in 197 zalen te zien is.

Spider-Man trekt in Nederland volle zalen
Spider-Man trekt in Nederland volle zalen (Foto: BuzzE)