En dat is drie voor Kittel

De zevende etappe van de Tour de France, over 213,5 kilometer van Troyes naar Nuits-Saint-Georges, is gewonnen door Marcel Kittel. De Duitser, die zijn derde ritzege deze Tour pakt, was nipt de snelste in de massasprint. Het geel blijft om de schouders van Chris Froome. Dylan van Baarle werd uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van de dag en vertrekt morgen met een rood rugnummer.

Manuele Mori (UAE Team Emirates), Yohann Gène (Direct Energie), Dylan van Baarle (Cannondale-Drapac) en Maxime Bouet (Fortuneo-Oscaro) ontsnapten uit het peloton. Hun maximale voorsprong was 3,5 minuut. Bouet kwam als eerste boven op Côte d'Urcy, de enige beklimming van de dag, 58 kilometer voor de streep. De voorsprong van de vier aan kop was 2,20, maar daarna liep het snel terug.

Inmiddels was het flink gaan waaien, iets waar de renners ook last van hadden. Er was echter geen waaiervorming. Tien kilometer voor de meet ging het gas erop in het peloton. Vier kilometer later werden de koplopers opgeslokt door het peloton. De sprintersploegen hadden zich inmiddels op kop van het peloton gestationeerd.

In de massasprint was het Kittel die Boasson Hagen nipt de baas was, al was het met het blote oog niet te zien, en moest de jury uitsluiting geven.

En dat is drie voor Kittel (Pro Shots / George Deswijzen)
En dat is drie voor Kittel (Pro Shots / George Deswijzen)