Ruzie in de Tour: "Bouhanni is een idioot"

Het is weer eens zover: er is ruzie in wielerland. Niet bepaald voor het eerst is de Franse sprinter Nacer Bouhanni erbij betrokken. De renner van Cofidis staat bekend als een flinke heethoofd, die in sprints vaak liever aan boksen dan aan wielrennen lijkt te doen.

Toch gaat Bouhanni in de Tour dit jaar helemaal niet zo tekeer als hij vaker doet, hij lijkt zich best redelijk te gedragen. Jacopo Guarnieri is het daar niet mee eens. De lead-out van Frans kampioen en medesprinter Arnaud Démare was zelfs vrij duidelijk in zijn mening: "Bouhanni is een idioot", klonk het na de etappe van donderdag. 

"Hij haalde me niet alleen in, hij knalde zijn knie ook tegen mijn stuur. Hij is een eikel en zorgt er altijd voor dat renners vallen. We weten dat hij zo is. Hij is waarschijnlijk nerveus, omdat hij altijd verliest", foeterde Guarnieri. Daar was Bouhanni niet blij mee en via social media wees hij Guarnieri erop dat de Italiaan maar eens naar de slotkilometers van de vorige sprints moest kijken, waarin diens kopman Démare zich geregeld als een onbeholpen hork langs zijn medesprinters vecht.

Niet veel later waren de emoties wat bedaard, ook bij Guarnieri. "Mijn mening over wat er is gebeurd blijft staan, maar toch moet ik Bouhanni even mijn excuses aanbieden, omdat ik hem een idioot heb genoemd. Met beledigingen gaan strooien voegt niets toe en tonen geen klasse, dat was onnodig."