FOK! Wat een weer: opnieuw zonnig en warm

Als in juli de vliegen de mieren,
zal augustus ons met onweer bestieren.

Goedemorgen! Gisterenavond ging het even lekker los qua regen en onweer, zelfs hier in Alkmaar viel er een beetje regen en een klap onweer. Vandaag blijft het overwegend droog, enkel het noordoosten maakt kans op een enkele bui. Ondanks het onweer van gisteren, blijft het warm te noemen: 21 graden in het noordwesten, oplopend naar 28 graden in het zuidoosten. De west- tot zuidwestelijke wind is overwegend zwak tot matig. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:29
Zon onder: 22:00
Zonkracht: 7/3

Nederland
 

Wikiweetjes van vandaag

1837 Laatste doodvonnisvoltrekking in Zwolle: Albert Wetterman wordt opgehangen voor de moord op zijn vrouw.
1944 Boven Hoorn komen twee Amerikaanse B-17 bommenwerpers met elkaar in botsing en storten neer. Dertien van de twintig bemanningsleden en een inwoonster van Hoorn komen om het leven.
1990 De "Drie Tenoren" (Luciano PavarottiPlácido Domingo en José Carreras) geven in de ruïnes van de Thermen van Caracalla een concert dat via de televisie door zo'n 800 miljoen mensen kan gevolgd worden.
2007 De nieuwe Zeven Wereldwonderen worden bekendgemaakt.
2011 De Codex Calixtinus wordt gestolen uit de Kathedraal van Santiago de Compostella.

Iteejer reed gisteren door de mist  (Foto: Iteejer)
Iteejer reed gisteren door de mist (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!