Geen Game Over-scherm in Super Mario Odyssey

In Super Mario Odyssey ga je nooit een Game Over-scherm zien. Dat heeft Nintendo bekendgemaakt via de Japanse Super Mario Odyssey-twitteraccount. De game heeft het concept van 'levens' geschrapt. Mario verliest nu tien munten als hij het loodje legt.

Een vervolgtweet bevestigt dat je nog steeds geen Game Over krijgt als je minder dan tien munten hebt. Yoshiaki Koizumi, de producer van de game, heeft aan Polygon uitgelegd waarom ze het concept van levens, 1-Ups en Game Overs geschrapt hebben. De ontwikkelaars willen namelijk dat de speler voortdurend door een koninkrijk kan gaan zonder eruit getrokken te worden.

Dit is een grote verandering, gezien dat Mario-games traditioneel een Game Over-scherm tonen wanneer je geen levens meer hebt. Wat moet je dan met de munten die je vindt in de wereld van Super Mario Odyssey als er geen levens meer te halen zijn? Mario kan nu zijn munten gebruiken om zijn loodgieter-kostuum in te wisselen voor allerlei andere outfits. Een deel van deze outfits hebben alleen een cosmetisch effect, maar er zijn ook outfits die speciale krachten geven waarmee Mario plekken kan bereiken waar hij eerder niet bij kon.

Super Mario Odyssey komt naar Nintendo Switch op 27 oktober.

Mario Game Over