Torres langer door bij Atlético

Atlético Madrid kan nog minimaal een jaar een beroep doen op Fernando Torres. El Niño heeft bijgetekend tot de zomer van volgend jaar.

Atlético Madrid maakte woensdagavond bekend dat Torres er donderdag bij is als de selectie de training hervat. De Spaanse aanvaller heeft bijgetekend tot medio 2018. Torres brak door bij Atlético Madrid en keerde er tweeënhalf jaar geleden terug. De oud-international stond afgelopen seizoen lang niet altijd in de basis bij Los Rojiblancos, maar maakte over alle competities gezien wel tien doelpunten.

Torres maakte in 2001 als 17-jarig talent zijn debuut in Estadio Vicente Calderón. De spits stond vijf jaar lang in het eerste en was altijd goed voor meer dan vijftien doelpunten. In 2007 haalde Liverpool hem voor 36 miljoen euro op in Madrid en ook op Anfield Road was hij een sensatie. Hij maakte er 65 Premier League-goals alvorens Chelsea hem in januari 2011 voor 63 miljoen euro naar Stamford Bridge haalde.

In Londen kwam Torres' carrière wonderbaarlijk genoeg in een neerwaartse spiraal. Het duurde tot 23 april voor hij zijn eerste Premier League-goal maakte voor Chelsea en uiteindelijk zou hij er in drieënhalf seizoen maar twintig maken. Ook een verhuurperiode bij AC Milan (één doelpunt in tien Serie A-wedstrijden) liep op niets uit. Bij Chelsea werd Torres alleen herinnerd aan zijn goals in de Europa League-finale (1-2 winst op Benfica) en eindstrijd om de Europese Super Cup tegen Bayern München (verloren op strafschoppen). Overigens lukte het hem wel om in 2012, net als in 2008, in de EK-finale voor Spanje te scoren.