Arsenal heeft Lacazette eindelijk binnen

Arsenal heeft zich officieel versterkt met Alexandre Lacazette. De Franse spits levert Olympique Lyon maar liefst 53 miljoen euro op.

Het hing al enige tijd in de lucht, maar nu is de transfer van Lacazette naar Arsenal dan eindelijk rond. De 11-voudig Frans international stapt voor 53 miljoen euro over van Olympique Lyon naar Arsenal. Hij tekent in Londen een contract voor vijf seizoenen, valt te lezen op de officiële website van de Engelse club.

De 26-jarige Lacazette speelde al zeven seizoenen in de hoofdmacht van Lyon en maakte de voorbije drie jaar liefst 91 officiële doelpunten voor de Fransen. De interesse van Arsenal, dat Lacazette's landgenoot Olivier Giroud nu waarschijnlijk niet meer nodig heeft, was dan ook geen verrassing. Ook Atlético Madrid flirtte met Lacazette, maar de Spanjaarden mogen door een sanctie voorlopig geen aankopen doen.

Daarvan heeft Arsenal nu geprofiteerd, ook al moesten The Gunners vrezen dat Lacazette zou wachten op een club die deelneemt aan de Champions League. De formatie van Arsène Wenger is voor komend seizoen veroordeeld tot Europa League-voetbal. Lacazette is Arsenal's duurste aankoop ooit. Hij neemt die titel over van de Duitser Mesut Özil, die in 2013 voor ongeveer vijftig miljoen naar het Emirates Stadium kwam.