Actiedag voor Tijn op 3FM

Radio 3FM staat donderdag de hele dag in het teken van de nagellakactie #lakdoor. Op de een na laatste dag van de actie wil de zender helpen om het streefbedrag van een miljoen euro te halen, bedoeld voor de aanschaf van een robot om tot nu toe ongeneeslijk zieke kinderen met hersenstamkanker te behandelen. Dat lijkt te gaan lukken, momenteel staat de tussenstand op 921.000 euro.

In de studio van 3FM wordt donderdag een callcenter ingericht. De hele dag kruipen BN'ers en dj's achter de telefoon om donaties in ontvangst te nemen. De lijnen gaan om 07.00 uur open.

Een van die BN'ers is Wendy van Dijk, een van de initiatiefneemsters van #lakdoor. "We hebben nog een kleine ton nodig en dan hebben we dat miljoen. Dat zou echt fantastisch zijn", zei de presentatrice woensdag in de late editie van RTL Boulevard. Wendy gaat overigens eerst naar Utrecht waar op het Centraal Station een pop-upstore is opgezet. Daar gaat ze proberen nog zo veel mogelijk nagellak te slijten en nagels te lakken om geld binnen te halen.

De actie begon eind mei onder aanvoering van Wendy en Youp van 't Hek. Sindsdien worden via internet potjes nagellak van de ernstig zieke Tijn Kolsteren verkocht. Het zieke jongetje werd in december landelijk nieuws toen hij tijdens 3FM Serious Request eigenhandig miljoenen binnenhaalde door vanuit het Glazen Huis nagels te lakken.

Actiedag voor Tijn op 3FM
Actiedag voor Tijn op 3FM (Foto: BuzzE)