Guide of Thrones: een gids voor GoT-feiten

Over een kleine twee weken breekt voor fans van Game of Thrones het grote moment aan: de aftrap van seizoen 7. Door de lange pauzes tussen seizoenen is het vaak noodzakelijk om je Game of Thrones-kennis even op te frissen. Ziggo heeft nu een 'app' gelanceerd in de vorm van een interactieve chatbot om je bij te praten over de serie.

'Guide of Thrones' is een chatbot die werkt via Facebook Messenger en geeft je korte samenvattingen over belangrijke momenten en personages uit Game of Thrones. Je kunt kiezen om terug te lezen met of zonder spoilers, afhankelijk van hoeveel je al gezien hebt en wat je nog wil weten. Zodra het chatscherm geopend is kun je op de bot reageren met specifieke antwoorden of met emoji's. De bot gooit regelmatig wat willekeurige achtergrondinformatie op tafel waar je over kunt doorvragen. Gaat het bijvoorbeeld over de Night's Watch, dan kun je vragen naar de geschiedenis of naar de huidige situatie, waarbij die laatste voorzien is van een gevarendriehoek om aan te geven dat het antwoord spoilers bevat als je nog niet bij bent tot en met seizoen 6.

Er is niet echt een menustructuur aanwezig dus je moet zelf een beetje uitvogelen hoe je bij een gewenst onderwerp komt. Zo levert een sneeuwpop-emoji bijvoorbeeld informatie op over Jon Snow, terwijl een varkentje het achtergrondverhaal van Samwell Tarly laat zien. Ook is er altijd een 'shuffle'-knop beschikbaar om informatie over een willekeurig onderwerp op te vragen. De GoT-gids kun je hier openen. Houd er rekening mee dat je een Facebook-account nodig hebt.

Op 16 juli wordt Game of Thrones' eerste aflevering van seizoen 7 uitgezonden. Seizoen 7 is met slechts zeven afleveringen in plaats van de gebruikelijke tien wel wat korter dan we gewend zijn, maar als klein goedmakertje duurt de seizoensfinale maar liefst 81 minuten en is ook de voorlaatste episode met 71 minuten een stukje langer dan normaal.