Ben Saddik nieuwe tegenstander Verhoeven

Kickboksorganisatie Glory heeft woensdag de nieuwe tegenstander voor Rico Verhoeven gepresenteerd. De Belg Jamal Ben Saddik zal het tegen Verhoeven opnemen voor de titel in het zwaargewicht.


Ben Saddik daagt Verhoeven uit tijdens Glory 39 (Foto: Getty images)

Tijd en plaats van dit titelgevecht is nog niet bekend, maar de partij zal het hoofdgevecht worden van een kickboksgala eind december dit jaar. Een locatie in Nederland zal ook nog bekend gemaakt worden.

De 26-jarige Ben Saddik daagde Verhoeven uit nadat de sympatieke Belg zijn gevecht tegen Braziliaan Guto Inocente overtuigend had gewonnen. Verhoeven leek de uitdaging op dat moment niet serieus te nemen, maar uiteindelijk zijn beide partijen toch tot elkaar gekomen in de onderhandelingen.

Dit gevecht brengt de gedachten terug naar het debuut van Goliath in 2011, waarin Ben Saddik Verhoeven in de tweede ronde knock out sloeg. Na die winst kreeg de Belg met een Marokkaanse achtergrond echter zware gezondheidsproblemen en ging het sportief bergafwaarts, maar hij vocht evengoed stevige partijen tegen zwaargewichten als Peter Aerts, Remy Bonjasky, David Ghita en Errol Zimmerman. Na een harde strijd tegen zijn ziekte en vier opeenvolgende winstpartijen lijkt Ben Saddik weer helemaal terug te zijn op weg naar de top in de zwaargewichtsklasse bij Glory.


Jamal Ben Saddik (Bron: Youtube)