Klaarkomen is gezond...

Natuurlijk wisten we dit allemaal al, maar het is toch fijn dat er nu ook wetenschappelijk bewijs is. Regelmatig je broekpaling ter hand nemen is gezond. Nog beter is het om te weten hoe vaak je dit moet doen. En dat blijkt ook onderzocht te zijn: 21 keer per maand. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Harvard-universiteit. 

Voor dit onderzoek is een studie gedaan op bijna 32.000 mannen. 21x per maand (oftewel 252x per jaar) een orgasme is goed voor het sperma en je hebt ook nog eens 33% minder kans op prostaatkanker, wat de meest voorkomende kankersoort is en de derde oorzaak van sterfte aan kanker. Het is trouwens niet bekend waarom ejaculeren goed is tegen prostaatkanker. Het zou zo kunnen zijn dat daarmee kankerverwekkende toxines uit het lichaam verwijderd worden.

De Harvard-onderzoekers wijzen er wel op dat een actief seksleven een indicatie kan zijn van een goede gezondheid, wat het risico op kanker verlaagt. Daarom is het belangrijk om naast regelmatig te 'vendelzwaaien met de korte stok', ook genoeg te bewegen (en dan niet de voorhuid, maar de rest van het lichaam) en gezond te eten. En voor de FOK!kers met partner, 21x per maand een partijtje gemengd dubbel met je partner is natuurlijk ook prima.