'Sporting slaat groot bod Newcastle op Dost af'

Sporting Portugal wil topscorer Bas Dost voor geen goud kwijt. Newcastle United deed een torenhoog bod, maar kreeg nul op z'n rekest.

Jornal de Noticias meldt dat Newcastle United Sporting een aanbieding had gedaan van veertig miljoen euro. Voor dat bedrag zou Dost naar Engeland moeten komen. Sporting, dat de 15-voudig international vorig seizoen 36 keer zag scoren, vindt het niet genoeg.

Dost kan rekenen op belangstelling van verschillende clubs. Er was vorig seizoen ook al interesse vanuit China voor de oud-spits van Heracles Almelo en sc Heerenveen, ook toen ging het om een bod van veertig miljoen. Dost zelf kon dat amper geloven, zei hij destijds tegen Dagblad van het Noorden: "Ik schoot keihard in de lach. Dat gaat natuurlijk helemaal nergens over. Veertig miljoen, dat is toch niet normaal?"

Dost verruilde in 2012 Heerenveen voor VfL Wolfsburg, maar bij die club mocht hij vorig jaar ondanks enkele goede seizoenen (in zijn beste jaar maakte hij 16 Bundesliga-goals) vertrekken. Sporting betaalde ongeveer tien miljoen euro voor de aanvaller en kan daar nu dus dikke winst op maken.