KNVB wil in september nieuwe leiding benoemen

De KNVB wil in september de meeste posities in de leiding van de voetbalbond ingevuld hebben. Op 4 september zal er een nieuwe raad van commissarissen benoemd worden, waarna deze snel een nieuwe algemeen directeur aan kan stellen.

Momenteel is interim-directeur Jean-Paul Decossaux vrijwel de enige leidinggevende binnen de KNVB na een lange periode van gebakkelei, opgestapte directeuren en het werken richting een nieuwe structuur. Hij wil dat er rust in de tent komt. "Het moet opschieten. Ik zou enkele maanden op de winkel passen, maar dat is nu al bijna een jaar. Het was een vreselijk onrustig jaar, met ook het Nederlands elftal als groot drama."

Louis van Gaal is in ieder geval niet in beeld als nieuwe algemeen directeur. Decossaux: "Dat wordt waarschijnlijk een bestuurder. Ik denk niet dat Louis van Gaal in dat profiel past of daarin wil passen."

Deze moet bekijken of de functie van technisch directeur, zoals Hans van Breukelen deze tot voorkort bekleedde, nog wel bestaansrecht heeft of dat er eventueel een andere invulling aan wordt gegeven.