Luuk de Jong: "Ik wil vol gaan voor revanche"

Luuk de Jong heeft niet de intentie om deze zomer PSV te verlaten. De spits van de Eindhovenaren is uit op revanche komend seizoen.

Een vertrek uit Eindhoven is niet aan de orde, liet De Jong weten in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Nee, daar denk ik inderdaad niet aan. En voor zover ik weet de club ook niet. Ik heb met PSV gesproken eind vorig seizoen en heb mezelf opgeladen in de vakantie. Ik sta nog tot 2020 onder contract en wil vol gaan voor revanche."

De Jong kwam afgelopen seizoen in 32 competitiewedstrijden niet verder dan acht doelpunten. "Vorig seizoen was hopelijk een incident. De concurrentie op mijn positie zal toenemen ja, dat is een feit. Naast mij en Jürgen Locadia is Sam Lammers erbij gekomen als optie voor de spits."

De 26-jarige aanvaller was de laatste twee jaar aanvoerder van PSV, maar hij weet zelf niet of hij de meest geschikte persoon is en zodoende een andere speler aanvoerder moet worden. "Weet ik niet. Kijk, ik heb altijd gezegd: mijn broer Siem is van ons tweeën meer de échte leider."

"Ik ben ook altijd wel met het hele team bezig, maar soms zo veel dat ik vergeet aan mezelf te denken. Dat moet ik misschien weer meer gaan doen nu. Tegelijkertijd vind ik het een hele eer om captain van PSV te zijn en ik weet niet wat de trainer wil in dit geval."