PlayStation-kanaal photoshopt buttons in Anthem-beelden

Anthem, de nieuwe game van ontwikkelaar BioWare, was één van de meest indrukwekkende titels die we tijdens het afgelopen E3-evenement mochten aanschouwen. Beelden van Anthem werden getoond tijdens de onthulling van Microsofts nieuwe console Xbox One X, en nu heeft het PlayStation-kanaal dezelfde gameplaydemo geupload maar dan met nogal slordige PlayStation-knopjes erin verwerkt.

De open-wereld RPG Anthem hijst spelers in volledig customizable exosuits genaamd Javelins. De exosuits hebben verschillende unieke wapens aan boord en geven de speler bovenmenselijke vaardigheden. Anthem is zowel in singleplayer als in multiplayer speelbaar, waarbij co-op tot de mogelijkheden behoort.

Dat op het YouTube-kanaal van PlayStation dezelfde gameplaybeelden werden geupload is niet zo vreemd, het is immers een officiële trailer van de game en het gaat om een multiplatformtitel dus komt ook gewoon uit voor de PlayStation 4. Wat het opmerkelijk maakt is het feit dat de Xbox-knopjes op ietwat onprofessionele wijze zijn vervangen door PlayStation-knopjes. Anthem werd mede getoond om de kracht van Xbox One X aan te tonen, dus het is nogal opmerkelijk om de beelden op deze manier te bewerken.

De bewerkte video is inmiddels van het PlayStation-kanaal afgehaald, maar gelukkig hebben we de screenshots nog. Sony heeft zelf nog niet gereageerd op het knutselwerk.

Anthem ziet eruit als een behoorlijk veeleisende game, en het is de vraag of het net zo lekker draait op de PlayStation 4 (Pro) als op de Xbox One X. Dat kunnen we pas eind 2018 constateren, want dan komt de game uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Bekijk hieronder nog even de voortreffelijke beelden van Anthem terug in de officiële trailer.