'Volkszanger had schijt aan verzoek geen Hazesnummers te zingen'

Ene Frank Verkooyen is pislink op Dré Hazes en de organisatie van Oosterhout Live, een muziekfestival in, uiteraard, Oosterhout. De volkszanger stond er vrolijk zijn deuntjes ten gehore te brengen, maar middenin zijn Hazes-Medley werd hij van het podium gehaald. De weblog van FOK! was er gisteravond zelfs al bij, maar inmiddels heeft ook de organisator van het festival al gereageerd.

Naar verluidt was zelfs Hazes junior het gejengel van zijn vader's liedjes zat, want volgens Verkooyen zorgde junior ervoor dat de stekker uit het optreden getrokken werd. Verkooyen werd zelf net niet wereldberoemd met spetterende megahits als 'Vrij met mij', 'Waar was je nou', 'Daar sta je dan' en natuurlijk de onvolprezen doch enigszins tegenstrijdige hits 'Blijf vannacht bij mij' en 'Laat me alleen'.

De wereldster-in-spé beweert in een bericht op Facebook dat mensen "echt jaren! bezig geweest" zijn om hem op Oosterhout Live te krijgen, waarna hij al na 25 minuten van het podium getrokken werd vanwege het zingen van de Hazes-Medley. "Hazes junior vond dat de stekker er direct uit moest. Ik zong al Hazes toen hij nog in zijn broek scheet!", foeterde de zwaar beledigde Verkooyen.

Ook de organisatie van het festival moet het ontgelden. Verkooyen is zelfs zo boos dat hij uit pure woede de uitroeptekens midden in de zin zet, kun je nagaan. "En richting de organisatie, je haalt never!!! iemand halverwege zijn/haar nummer van het podium af. Amateurisme en mij NOOOOOOIT meer bellen voor Oosterhout live!!!!!!!!"

Arnoud Kastelijns, de organisator van het festival, heeft overigens zijn excuses al aangeboden aan Verkooyen, maar gaf wel aan dat de fout toch echt bij de zanger ligt. Hem was gevraagd geen nummers te zingen van Hazes, vermoedelijk omdat Dré ook aanwezig was. Volgens Kastelijns respecteert elke artiest dat dan, maar heeft Verkooyen schijt aan een dergelijk verzoek. 

Hazes junior zelf heeft overigens ook al gereageerd: "In dit geval heeft deze artiest alleen niet zijn repertoire met de rest van de artiesten afgestemd met de organisatie. Dat is niet helemaal vlekkeloos gegaan. Aan de artiest in kwestie: veel succes in de rest van je leven, over een paar jaar lachen we er misschien om."