'Close finish' brengt Morbidelli zesde Moto2-zege van het jaar

Franco Morbidelli heeft de Grand Prix van Duitsland in de Moto2 gewonnen. De Italiaanse WK-leider, volgend jaar actief in de MotoGP, boekte zijn zesde overwinning, hoewel hij daar vooral aan het eind nog flink voor moest vechten.

Alex Marquez pakte de kop bij de start, voor teamgenoot Franco Morbidelli, Sandro Cortese, Thomas Lüthi en de Spaanse debutant Hector Garzo, die zijn eerste race vanaf plek vijf startte. Garzo hield het veld wel een beetje op en voor hij ingehaald werd door onder meer Francesco Bagnaia en Miguel Oliveira sloegen de voorste vier een gat.

Voor Garzo was het ook al snel voorbij, want na vier ronden lag hij in het grind. Daar kwam hij overigens wel goed weg, want Andrea Locatelli gleed onderuit en diens motor stuiterde en vloog maar net langs Garzo. Kort daarop ging het vooraan ook fout: Marquez gleed onderuit en rolde hard door het grind, waarbij hij zijn motor ook nog tegen zich aan kreeg. De Spanjaard stond gelukkig wel snel weer op.

Voorin lagen Lüthi en Morbidelli zo samen aan de leiding, want Cortese viel wat terug en kreeg Oliveira achter zich aan. Na een dikke tien ronden ging het aan de kop van de race weer fout, want Lüthi gleed weg en voor de ervaren Zwitser was de race voorbij. Morbidelli had zo een goede kans om zijn WK-leiding met 25 punten te vergroten, hoewel Oliveira op plek twee nog wel stevig gas aan het geven was.

Met dertien ronden te rijden was de aansluiting van Oliveira bij Morbidelli een feit, waarmee de strijd om de zege los kon barsten. Pas een dikke tien ronden later slaagde de Portugees erin Morbidelli te verschalken, maar de Italiaan pakte de leiding bij het ingaan van de slotronde weer terug en die stond hij niet meer af - ook al kwam Oliveira nog tot op 0,066 seconden. Francesco Bagnaia pakte plek drie, nadat hij Simone Corsi in de slotfase nog inhaalde.