Elon Musk begonnen aan tunnelsysteem

Het nieuwe tunnelboorbedrijf van Elon Musk is begonnen met het graven van een tunnel onder Los Angeles. Dat maakte de topman van Tesla en SpaceX donderdag bekend op Twitter. "Het boren is begonnen en heeft zojuist het eerste deel afgerond."

Eerder dit jaar kondigde Musk met The Boring Company zijn ambitieuze plan aan om een hi-tech ondergronds tunnelsysteem aan te leggen waarmee auto's razendsnel naar een andere plek in een stad kunnen worden vervoerd. Musk was vorige maand nog in gesprek met Los Angeles over een vergunning maar heeft die klaarblijkelijk nu al in orde.

Het is de bedoeling dat de tunnels leiden tot minder files. Auto's kunnen straks op een speciaal platform parkeren in de straat waarna deze met een lift in de grond verdwijnt. Het platform schiet daarna met een snelheid tot 200 kilometer per uur naar een andere locatie.

Musk kwam eerder ook al met het idee voor een hyperloop, een gesloten buis waar een capsule doorheen schiet. Door lage luchtweerstand kan de capsule hoge snelheden bereiken, van meer dan 1000 kilometer per uur.

Elon Musk begonnen aan tunnelsysteem
Elon Musk begonnen aan tunnelsysteem (Foto: BuzzT)