Liberty wil van perspresentaties Formule 1 spektakel maken

Liberty Media zet meer en meer een stempel op de Formule 1. De nieuwe eigenaar wil de fans meer betrekken bij de sport en dit denkt het Amerikaanse bedrijf onder meer te gaan doen door de presentaties van de nieuwe auto's te bundelen en voor iedereen toegankelijk te maken, zo meldt het Duitse Auto Motor und Sport.

Op dit moment worden de auto's vlak voor de eerste testweek in Barcelona een voor een voor wat genodigden en de pers getoond of er volgt alleen maar een online presentatie waarbij de internetverbinding hapert. De fans moeten het hierdoor vaak doen met een paar foto's die op de website van de teams beschikbaar worden gesteld.

Liberty wil van deze momenten een show maken die voor iedereen toegankelijk is. Bij voorkeur moet dit dan plaatsvinden in Barcelona waar een dag of enkele dagen later de wintertesten van start gaan.

Het plan moet nog als voorstel gepresenteerd aan de teams die hierna hun akkoord moeten geven. Nadeel van het plan kan echter wel zijn dat de media-aandacht voor de kleinere renstallen minder is dan die voor de grote teams.