Nieuw ontwerp voor Google Nieuws

Google Nieuws heeft een nieuw ontwerp gekregen. De techgigant meldt in een blogpost dat de desktopwebsite een vernieuwde focus heeft gekregen op feiten, diverse perspectieven en meer controle voor gebruikers. Het nieuwe ontwerp wordt de komende dagen wereldwijd uitgerold.

Bovenaan de pagina staat een nieuwe navigatiebalk met tabbladen voor 'hoofdpunten uit het nieuws', 'lokaal' en 'voor jou'. Bij het inloggen kunnen mensen de tabbladen lokaal en voor jou personaliseren.

In 'lokaal' kunnen mensen verhalen bijhouden over elk deel van de wereld waarin ze geïnteresseerd zijn, zoals hun woonplaats. In 'voor jou' kunnen mensen hun eigen mininieuwsfeed creëren en bijvoorbeeld hun favoriete team volgen of nieuws over nieuwe gadgets.

Verschillende inzichten
Speciale verhaalkaarten (story cards) moeten mensen helpen verschillende inzichten te krijgen voor een goed begrip van een bepaald onderwerp. Een eerste weergave biedt een kort overzicht van een verhaal, daarna kunnen mensen er dieper in duiken en artikelen lezen met verschillende opvattingen die geregeld zijn voorzien van tags als lokale bron, opinie of factcheck. Ook is er een vast factcheck blok aan de rechterkant van het tabblad 'hoofdpunten uit het nieuws'.

Daarnaast is het algoritme voor topvideo's verbeterd, staat de topvideo gemarkeerd in de verhaalkaart en is een betere speler gebouwd. Als een video wordt afgespeeld, komen meer gerelateerde video's beschikbaar in de speler.

Nieuw ontwerp voor Google Nieuws
Nieuw ontwerp voor Google Nieuws (Foto: BuzzT)