De Boer: "Ik ben niet klaar voor Oranje"

Frank de Boer liet de KNVB na het ontslag van Danny Blind weten dat hij niet beschikbaar was voor Oranje. De trainer wil eerst meer clubs trainen.

"Direct nadat Danny Blind ontslagen werd heb ik laten weten niet open te staan voor het bondscoachschap. Ik ben nog niet klaar voor Oranje", liet De Boer weten in gesprek met De Telegraaf. "Als trainer-coach wil ik gewoon meer vlieguren maken bij een club alvorens daar in te stappen."

"Ik wil iedere dag op het veld staan en iedere dag bezig zijn met de spelers. Niet slechts een paar keer in de maand een paar dagen, zoals dat bij het Nederlands elftal gaat."

De Boer werd maandag officieel gepresenteerd als trainer van Crystal Palace. "Ik heb gewacht op een goede aanbieding en die aanbieding kwam van Crystal Palace. Dat ze bij mij uitkomen, betekent dat ik het goed heb gedaan met Ajax en dat Internazionale me niet is aangerekend."

Steve Parish, voorzitter van Crystal Palace, liet weten dat De Boer het DNA van de club moet veranderen. "Ik wil een nieuw DNA, een nieuw fundament. Frank is daar de aangewezen persoon voor, omdat hij voor voetbal met de bal staat en daar resultaat mee heeft geboekt. Daarnaast staat hij open voor doorstroming van jeugdspelers."