Hamilton niet blij met 'te lichte straf' voor Vettel

Lewis Hamilton was na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan allerminst te spreken over de in zijn ogen veel te lichte straf die Sebastian Vettel tijdens de race kreeg.

Tijdens de tweede safetycarsituatie reed Hamilton op kop, waarbij hij bij het uitkomen van bocht 16 dezelfde snelheid aanhield als hij daarvoor en daarna achter de safety car deed. Vettel ramde de Brit vanaf de achterkant en liep daarbij schade op. Om het nog wat erger te maken besloot Vettel extra gas te geven en naast Hamilton te rijden, waarbij hij de Brit zelfs een beuk gaf.

De Duitse Ferrari-coureur kreeg uiteindelijk een stop & go van tien seconden, maar wel pas nadat duidelijk was dat Hamilton vanwege een loszittende hoofdsteun naar binnen moest. "Dit is niet zoals een coureur hoort te rijden...dit is gevaarlijk en dat je daar tien seconden straf voor krijgt...tja, wat moet je daar over zeggen", aldus Hamilton na afloop.

"Tien seconden is echt niet genoeg voor dergelijk gedrag", vertelde de Brit over de boordradio tijdens de race. "Dat weet jij ook, Charlie", zo richtte hij zich nog even op raceleider Charlie Whiting. Vettel eindigde uiteindelijk als vierde, Hamilton werd vijfde, doordat de problemen met zijn hoofdsteun hem naar achteren wierpen.

Het incident tussen Hamilton en Vettel (Bron: YouTube)