Nederland in finale Hockey World League veel te sterk voor Argentinië

De Nederlandse hockeyers hebben het halvefinaletoernooi van de Hockey World League gewonnen. In de finale in Londen was Oranje met 6-1 te sterk voor Argentinië.

Na vier minuten kwam Nederland al op voorsprong door een doelpunt van Valentin Verga. De hockeyer die geboren is in Argentinië maakte in het eerste kwart ook de 2-0, na goed voorbereidend werk van Jorrit Croon.

Net voor rust maakte Thijs van Dam de 3-0. De 20-jarige aanvaller reageerde goed, nadat de Argentijnse keeper een inzet van Bob de Voogd had gestopt. Het was voor Van Dam zijn eerste treffer in het shirt van Nederland.

Na rust liep Nederland verder weg bij de olympisch kampioen. Robbert Kemperman maakte de 4-0 na een mooie actie van Sander de Wijn. Twee minuten later scoorde Mirco Pruyser de 5-0. Het was alweer zijn zevende treffer van het toernooi.

In het vierde kwart kwam Nederland ook nog op 6-0 door een treffer Thierry Brinkman. In de slotfase kon Argentinië nog de eer redden door een doelpunt van Matias Casella.