Hockeysters winnen ruim van Zuid-Korea

De Nederlandse hockeysters hebben zaterdag hun tweede groepswedstrijd van de Hockey World League. In Brussel was de ploeg van bondscoach Alyson Annan met 9-0 te sterk voor Zuid-Korea.

Oranje kwam na drie minuten al op voorsprong dankzij een doelpunt van Kitty van Male. In het tweede kwart ging het snel in de score. In zeven minuten tijd maakte de Nederland vier doelpunten, waardoor ze met een 5-0 voorsprong de rust ingingen.

In de tweede helft was Nederland ook nog succesvol. Dankzij goals van Frédérique Matla, Caia van Maasakker, Margot van Geffen en Charlotte Vega won Nederland met 9-0 van Zuid-Korea.

In Poule A staat Oranje nu met twee zeges aan de leiding met dertien goals voor en nul tegen. Zondag speelt Nederland tegen China om 18.00. Ziggosport zal de wedstrijd uitzenden.