'Feyenoord heeft Diks bijna binnen'

De vervanger van Rick Karsdorp bij Feyenoord komt waarschijnlijk uit Italie. De Rotterdammers naderen met Fiorentina een akkoord over Kevin Diks.

Diks gaat Fiorentina waarschijnlijk achter zich laten met slechts vijf minuten speeltijd. De rechtsback werd een jaar geleden aan de Italianen verkocht door Vitesse, maar kwam in de winter alweer terug naar Arnhem om het seizoen daar op huurbasis af te maken.

Nu gaat Feyenoord aan de haal met de twintigjarige verdediger. Voetbal International meldt zaterdagmiddag dat de landskampioen dicht bij een akkoord is met Fiorentina over de overname van Diks. Die moet in Rotterdam Rick Karsdorp doen vergeten, die op zijn beurt weer naar Italië vertrekt: AS Roma heeft de Oranje-international bijna binnen.

Diks kwam het afgelopen half jaar tot elf optredens in de Eredivisie en is zodoende fit. Daarvoor had hij in de Serie A tegen Napoli en Cagliari mogen invallen, maar bij elkaar opgeteld ging dat maar om vijf minuten speeltijd. Feyenoord denkt meer dan vijftien miljoen euro voor Karsdorp te gaan vangen, waardoor het contracteren van Diks een peulenscheel lijkt.