NS-medewerkers staken in Arnhem

Het treinverkeer rond Arnhem kan vrijdagochtend ontregeld raken door een staking van NS-medewerkers. Vakbond FNV Spoor heeft zijn leden opgeroepen het werk neer te leggen tussen 05.00 en 10.00 uur. Hoeveel medewerkers aan de actie meedoen is nog onduidelijk, maar reizigers moeten er rekening mee houden dat vanuit Arnhem minder of geen treinen rijden.

De vakbond verwacht dat de actie ook invloed zal hebben op het treinverkeer vanuit Nijmegen. De actievoerders eisen onder meer dat hun werkgever weer gaat meebieden op concessies voor regionale lijnen en standaard twee conducteurs op dubbeldekkers mee laat rijden. Ook vinden ze dat NS personeel van winkels en horeca zelf in dienst moet houden. De directie wil juist veel winkels verkopen.

Maandag voerden NS-medewerkers al actie in Zwolle en Den Haag. Dat leidde tot uitval, maar veel treinen reden gewoon. De NS raadt aan voor vertrek op de reisplanner te kijken. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) vindt het jammer dat actie wordt gevoerd op een manier die reizigers treft.

NS-medewerkers staken in Arnhem
NS-medewerkers staken in Arnhem (Foto: ANP)