A Way Out-ontwikkelaar dist consoles

Hazelight Studios-ontwikkelaar Josef Farel heeft vrij rechttoe-rechtaan verteld hoe hij over consoles denkt. Vooral de PlayStation 4 moet het ontgelden, die Farel 'een vijf jaar oude pc' noemt.

Nu is die vergelijking helemaal niet zo gek als je je bedenkt dat de PS4 alweer vier jaar op de markt is, maar we weten ook dat de consoles van zowel Sony als Microsoft deze generatie ook op release niet konden tippen aan high-end gaming pc's. Farel heeft dus wel een punt, al brengt hij het misschien wat zwart/wit. "Om je eerlijk te zeggen: De PS4 is niet zo krachtig. Het is als een vijf jaar oude pc. Als consoles zo krachtig waren als (game-)pc's dan zouden we heel andere games zien. Het meeste werk voor gamedevelopers zit hem in het moeten programmeren voor consoles", aldus Farel tegenover Engadget.

Josef Farel is van Hazelight Studios, die eerder met het succesvolle Brothers: A Tale of Two Sons kwam. Tijdens de E3 vorige week liet de ontwikkelaar een demo zien van A Way Out, een splitscreen co-opavontuur voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.