Sterke start Luiten in München

Joost Luiten is goed begonnen aan het BMW International Open. De Nederlandse golfer staat na de eerste dag op een gedeelde derde plek met twee slagen achterstand op de Australiër Wade Ormsby.

Dankzij acht birdies en twee bogeys sloot de Bleiswijker dag af als gedeeld derde met een ronde van 66 (-6). Vooral het slot was sterk van de Nederlander met vijf birdies op de laatste zes holes. Luiten begon zijn ronde vanaf de tiende hole.

"Mijn eerste negen holes - ik startte vandaag op 10 - waren ook goed, maar niet zo strak als de tweede negen', reageerde Luiten vanuit Duitsland. 'Op de tweede negen begon het namelijk echt te lopen, raakte ik veel fairways en creëerde ik veel kansen. Helaas maak ik een drieputt voor bogey op hole 2, maar verder maak ik weinig fouten en zet ik er genoeg birdies tegenover."

Ormsby gaat na de eerste ronde aan de leiding. De Autralische golfer liet net zoals Luiten acht birdies op zijn scorekaart noteren, alleen Ormsby maakte geen bogeys. De Belg Thomas Detry staat na één dag op de tweede plaats met een slag achterstand.