Volleybalsters mogen in Rotterdam op jacht naar WK-ticket

De Nederlandse volleybalsters mogen in eigen land op jacht naar één van de laatste tickets voor het wereldkampioenschap volleybal volgend jaar in Japan. De Europese bond CEV wees het kwalificatietoernooi voor het mondiale kampioenschap toe aan Rotterdam. Het toernooi is van 23 tot en met 27 augustus.

In het Topsportcentrum van Rotterdam strijden België, Bulgarije, Griekenland, Slovenië, Tsjechië en Nederland eind augustus om twee WK-tickets. Al deze landen werden in de vorige kwalificatieronde tweede in hun groep en wisten zich daardoor niet rechtstreeks te plaatsen voor het WK. Alleen de groepswinnaar ging rechtstreeks naar het WK. Voor de dames van Oranje gold dat ze begin deze maand in Baku Azerbeidzjan voor zich moesten dulden. De equipe van bondscoach Jamie Morrison verloor in Baku de beslissende wedstrijd tegen het gastland en daardoor eindigde Oranje als tweede. 

De volleybaldames keren in Rotterdam terug naar de stad waar ze in 2015 schitterden op het EK Volleybal. Daar veroverde de ploeg verrassend zilver. Het schema van het WK-kwalificatietoernooi in Rotterdam staan nog niet helemaal vast. Ook 22 augustus wordt mogelijk nog ingezet als speeldag. De zes landen spelen een competitie tegen elkaar, waar dan de beste twee landen zich plaatsen voor het WK.