OM: 12 jaar cel voor verkrachting drie vrouwen

De 35-jarige Mustafa. A. moet als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt twaalf jaar de cel in voor de gewelddadige verkrachting van drie vrouwen in Amsterdam. Volgens de officier van justitie wijst onderzoek uit dat dezelfde man verantwoordelijk is voor alle drie de zedenzaken.

De verkrachtingen hadden plaats op 28, 30 en 31 januari vorig jaar. Het eerste slachtoffer werd van haar fiets getrokken op de Wenckebachweg, waarop de dader zich aan haar vergreep. Twee dagen later volgde een jonge vrouw in de Maassluisstraat in een lift van een appartementencomplex en het derde slachtoffer werd verkracht bij de Sloterplas.

A. kon worden aangehouden na het tonen van beelden in diverse opsporingsprogramma's, waarop te zien was hoe een man de telefoon van een van de slachtoffers in een belwinkel wilde verkopen.

Vernederend
Volgens de officier heeft de verdachte "willekeurige slachtoffers uit het niets aangevallen, ze bedreigd, geweld gebruikt en seksueel misbruikt". "Het is buitengewoon vernederend om dit te moeten ondergaan", zei ze.

"Nietsvermoedend en zoals zo vaak, fietsen de jonge vrouwen in de nacht van werk of een uitgaansgelegenheid naar huis. Maar hun leven krijgt een dramatische wending als zij ten prooi vallen aan een man die ze met geweld dwingt tot seks, als zij vervolgens alleen en volledig overstuur of in de war worden achtergelaten in bosschages of in een lift."

Ook houdt de officier van justitie hem verantwoordelijk voor brandstichting in het huis van bewaring waar hij zat.

Tijdens de rechtzaak deed de verkrachter overigens ook nog alsof hij geen Nederlands sprak. In die act trapte helemaal niemand.

OM: 12 jaar cel voor verkrachting drie vrouwen
OM: 12 jaar cel voor verkrachting drie vrouwen (Foto: ANP)