Conte bereikt akkoord met Chelsea over nieuw contract

Antonio Conte gaat een nieuw contract tot de zomer van 2021 tekenen bij Chelsea, waarbij hij een salaris krijgt van bijna elf miljoen euro per jaar. De Italiaan heeft zekerheid gekregen dat er vooruitgang wordt geboekt op de transfermarkt na een onenigheid vorige week. Chelsea-directeur Marino Granovskaia heeft de tijdelijke kloof met Conte zondag gerepareerd en besprak de kwesties van de transfers en een nieuw contract.

Conte wordt de zevende best betaalde manager in de wereld en de derde hoogst betaalde in Engeland nadat hij mondeling een akkoord heeft bereikt over een nieuw contract. Dit komt na aanvankelijke twijfels over de vraag of hij zou blijven bij de Engelse landskampioen nadat er nieuws uit Italië kwam dat hij ontevreden was over het handelen van Chelsea op de transfermarkt. Chelsea blijft ervan overtuigd dat zij de transfers van Everton-spits Romelu Lukaku, AS Monaco's Tiemoué Bakayoko en Manchester City's Willy Caballero af zullen ronden. De club heeft hun manager ervan overtuigd dat de onderhandelingen goed worden afgehandeld, ondanks de trage vooruitgang.

Ondertussen hebben Arsenal, Manchester City en Manchester United zich al verzekerd van enkele grote transfers voordat de transfermarkt officieel op 1 juni opent, wat leidde tot ergenis onder de fanbase van de club. Conte is momenteel op vakantie in Italië en heeft zich bijna verzekerd van een nieuw huis dichtbij het trainingscentrum van Chelsea in aanloop naar de verhuizing van zijn vrouw en dochter naar hem in Londen. Hij heeft ook een plek voor zijn dochter op een Londense school geregeld.

Conte keert op 7 juli terug bij Chelsea als de voorbereiding begint en de verwachting is dat de club een aantal vriendschappelijke wedstrijden speelt in Engeland tegen kleine clubs, voordat het team afreist naar Azië voor een lucratieve tour om te spelen tegen Arsenal, Bayern München en Internazionale. Chelsea neemt het daarna op tegen Arsenal in de strijd om de Community Shield en Burnley wacht op de eerste speeldag van het nieuwe Premier League-seizoen.