Pesters wurgen 12-jarige en gooien 'm in het kanaal

In België is geschokt gereageerd op een filmpje waarin te zien is hoe twee jongens een 12-jarig slachtoffertje wurgen tot hij flauwvalt. Ook wordt de jongen geslagen en in het kanaal gegooid, terwijl zijn belagers filmen en erom lachen. De graftakken hebben de video zelf verspreid.

De mishandeling vond vorige week plaats in Ranst, een plaats ten oosten van Antwerpen. Drie jongeren waren betrokken bij het pesten. Op basis van de beelden kon de politie twee daders arresteren.

Op de video is te zien hoe de jongen flauwvalt als zijn belagers zijn halsslagaders dichtdrukken. "Die laten we liggen en we zijn weg", zegt een van de daders. Het slachtoffer komt daarna langzaam weer bij zijn positieven, maar zijn belagers delen hierop nog een paar rake klappen uit. Uiteindelijk gooien de laffe pisvlekken de jongen lachend in het kanaal.

Op social media wordt geschokt gereageerd, de daders worden inmiddels bedreigd. De moeder van één van de daders snapt het niet helemaal en spreekt volgens Het Nieuwsblad van 'een heksenjacht'.