'Dragon Ball FighterZ naar Switch bij genoeg animo'

Een Nintendo Switch-versie van de onlangs aangekondigde vechtgame Dragonball FighterZ behoort wat Bandai Namco betreft tot de mogelijkheden, maar alleen als er genoeg animo voor is. Dat zei Tomoko Hiroki, producer bij gameontwikkelaar Arc System Works, in een interview met gamesite IGN.

Dragonball FighterZ werd vorige week tijdens de E3-gamebeurs aangekondigd en kon op veel lof rekenen onder gamers, vooral vanwege de authentieke visuals. Ergens tijdens het interview met IGN kwam de game ter sprake en werd er gesuggereerd dat de Nintendo Switch mogelijk niet krachtig genoeg zou zijn voor de game. "Ik weet niet wie je dat verteld heeft, maar het is geen kwestie van kracht. We hebben ook totaal geen problemen met de Switch-versie van Xenoverse 2. Als we dergelijke verzoeken blijven ontvangen [om Dragonball FighterZ naar Switch te brengen, red.], dan zouden we ook een versie voor Nintendo kunnen ontwikkelen. Die komt dan misschien niet gelijktijdig uit met andere platforms, maar we zouden het zeker overwegen", aldus Hiroki in het interview.

In Dragon Ball FighterZ kunnen spelers het tegen elkaar opnemen in 3v3 tag-teams. Verder is er nog niet heel veel over de game bekend, al spreken de gameplaybeelden natuurlijk al min of meer voor zich. De nieuwe Dragon Ball-fighter moet in 2018 uitkomen, in ieder geval voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.