Een warm hart voor Europa Kinderhulp

Zeven jaar lang ving FOK!ster Duderinnetje twee Franse meisjes op, die door omstandigheden niet op vakantie konden. Zij deed dat via Stichting Europa Kinderhulp, die er voor zorgt dat kinderen uit heel veel Europese landen zoals onder andere Frankrijk en Duitsland, maar ook kinderen uit ons eigen kikkerlandje,  van een onbezorgde vakantie kunnen genieten.

Europa Kinderhulp is altijd op zoek naar vakantieouders die net als Duderinnetje een of meerdere kinderen voor een korte periode willen laten meedraaien in hun gezin. Dat is niet makkelijk: twee weken lang een kind dat vaak de Nederlandse taal niet spreekt in je huis vergt nogal wat van de vakantieouders.

Duderinnetje vertelt: “Het lijkt zo simpel en in feite is het dat ook. Maar zoiets ogenschijnlijk kortstondigs als een paar weekjes in een ander gezin en in een andere omgeving kan de toekomst van het kind, op het juiste moment, nét dat duwtje in de goede richting geven, wanneer het als (jong)volwassene voor allerlei beslissingen komt te staan.” Ze vervolgt: “Dit is te lezen in de verhalen van vakantiekinderen die inmiddels volwassen zijn. Veel van hen zijn er van overtuigd dat hun vakantie in Nederland, de aandacht en liefde, de nieuwe indrukken en de realisatie dat de wereld meer te bieden heeft dan in hun eigen omgeving leek, hun leven een positieve draai heeft gegeven.

De stichting doet dus veel méér dan simpelweg een kind op vakantie sturen. Het is een investering in jonge mensen en hun toekomst. Europa Kinderhulp financiert deze vakantiereizen voor de kinderen volledig uit schenkingen en donaties. Daardoor is er geen geld om bijvoorbeeld de website te moderniseren. Een vrijwilliger heeft daarom Europa Kinderhulp aangemeld voor de actie Warm Hart van de KRO. Daarmee maakt het fonds kans op een geldbedrag van 2.500, 5.000 of 10.000 euro.

Draag jij net als Duderinnetje Stichting Europa Kinderhulp een warm hart toe en gun jij een kind twee weken onbezorgd vakantieplezier? Stem dan even via deze pagina.

 Europa Kinderhulp op zoek naar vakantieouders (Foto: Europa Kinderhulp)
Europa Kinderhulp op zoek naar vakantieouders (Foto: Europa Kinderhulp)