Van der Mark rijdt naar knappe 4e plek in World Superbikes Misano

Motorcoureur Michael van der Mark heeft de tweede race van het World Superbikes-weekeinde op het Italiaanse circuit van Misano afgesloten met een knappe vierde plek. Daarmee revancheerde de Yamaha-coureur zich nog enigszins voor race één, waarin hij in leidende positie onderuit ging.

Van der Mark vertrok als twaalfde aan de race en kon al snel een tweetal plekken winnen. Na een paar ronden ging Xavi Fores vooraan onderuit, wat de Nederlander nog een positiewinst opleverde. Het duurde niet lang voor ook Randy Krummenacher en Lorenzo Savadori eraan moesten geloven, waarna Van der Mark ook teamgenoot Alex Lowes verschalkte - die vervolgens onderuit ging. Eugene Laverty werd eveneens het slachtoffer van de inhaaldrift van de Nederlander, die zich uiteindelijk naar een knappe vierde plek vocht.

De zege was voor de als tiende gestartte Marco Melandri, die daarmee de honderdste Italiaanse World Superbikes-zege boekte, nota bene op een Ducati. Melandri reed een sterke inhaalrace en verschalkte onder meer de Kawasaki's van Jonathan Rea en Tom Sykes, die achter de Italiaan wel als tweede en derde over de finish kwam. Laverty eindigde achter Van der Mark op plek vijf, voor Savadori.