Antifa-posters: 'Nazi's beuken'

Je zo blind staren op je eigen gelijk dat je mensen die alleen maar een andere mening hebben, met geweld het zwijgen op wil leggen, is nooit goed. Ook in ons landje heb je zulke lui in diverse geuren en kleuren, van extreemlinks tot extreemrechts en extreemgelovig.

In Enschede dreigt het weer eens goed uit de klauwen te lopen. Overal in de binnenstad zijn namelijk posters gesignaleerd die oproepen tot 'Nazis beuken'. Ook prijkt er op de affiches een afbeelding van Pegida-leider Edwin Wagensveld met een strop om z'n nek.

De radicaal-linkse antifascisten van AFA zitten vermoedelijk achter de posters, omdat hun logo er op staat. De gemeente Enschede heeft afgekondigde demonstraties die zondag plaats zouden vinden van links én rechts verboden, maar de groeperingen in kwestie roepen hun volgelingen op alsnog naar Enschede te komen.

Het ziet er kortom naar uit dat de ME de stad morgen schoon mag gaan vegen. De demonstrerende partijen zijn Fortress Europe, No Nazi's in Enschede en Enschede tegen Racisme, maar ook AFA en Pegida schijnen dus afvaardigingen te sturen. Wie van hen koek en koffie meebrengt is nog onduidelijk.

Het 'Nazi's rammen'-idee is zoals zo veel dingen vermoedelijk over komen waaien uit Amerika, waar in Berkeley herhaaldelijk linkse SJW-studenten Trump-supporters in elkaar rosten en hen betichtten Nazi's te zijn.