Top drie van de wereld mist cut op US Open

Golfers Dustin Johnson, Rory McIlroy en Jason Day hebben de cut gemist op het US Open, het tweede majortoernooi van dit jaar. Het is voor het eerst sinds het bestaan van de wereldranglijst (1986) dat de gehele top 3 van de wereld het weekend van een major mist.

Johnson, de winnaar van vorig jaar én de nummer 1 van de wereld, liep op de tweede dag een ronde van 73. Daarmee kwam de Amerikaan drie slagen te kort om de cut te halen. De Australiër Day miste ook de cut met rondes van 79 en 75 slagen.

McIlroy liep een tweede ronde van 71 slagen, maar op de eerste dag van het US Open had de Noord-Ier al te veel schade opgelopen met ronde van 78. Het was voor McIlroy zijn eerste toernooi sinds een maand, doordat hij kampt met een rugblessure.

Naast de top drie van de wereld miste ook andere topspelers de cut: Justin Rose, Adam Scott, Henrik Stenson en Bubba Watson.

Halverwege het US Open gaan vier golfers aan de leiding met met een score van 137 slagen, zeven onder par. Het zijn de Engelsen Paul Casey en Tommy Fleetwood en de Amerikanen Brian Harman en Brooks Koepka.