Beachduo Brouwer/Meeuwsen in achtste finales Den Haag

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er bij het World Tour-toernooi in Den Haag als enige Nederlandse duo bij de mannen in geslaagd zich voor de achtste finales te plaatsen.

Brouwer en Meeuwsen wonnen in de groepsfase beide wedstrijden en stootten zo direct door naar de laatste zestien, waar zaterdag het Tsjechische duo Perusic/Steiner wacht. Maarten van Garderen en Christiaan Varenhorst werden in de groepsfase uitgeschakeld, net als de tieners Ruben Penninga en Mees Blom.

Bij de dames plaatsten alle drie Nederlandse duo's zich voor de tussenronde. Manon Flier en Marleen van Iersel gingen daarin redelijk kansloos onderuit tegen Agatha/Duda uit Brazilië, terwijl Joy Stubbe en Jolien Sinnema het opnamen tegen Madelein Meppelink en Sanne Keizer.

Het werd met 17-21, 11-21 een relatief eenvoudige zege voor het veel meer ervaren duo Meppelink/Keizer, maar die gingen in de achtste finales alsnog onderuit na een spannend duel met Maria Antonelli/Carol uit Brazilië: 21-19, 14-21, 15-17.