Rus onderuit tegen Russin in Rosmalen

Voor tennisster Arantxa Rus zit het WTA-toernooi van Rosmalen er weer op. De Nederlandse stond met een wildcard in het hoofdtoernooi en plaatste zich knap voor de kwartfinales.

Daarin dolf ze het onderspit tegen de Russin Natalia Vikhlyantseva, met de 74e plek een dikke honderd plaatsen hoger genoteerd op de wereldranglijst dan Rus. Vikhlyantseva was vanaf het begin de betere en maakte het in vijf kwartier af: 6-3, 6-2.

De Russische staat in de halve finales zaterdag tegenover Ana Konjuh uit Kroatië. De als vijfde geplaatste Konjuh had het bijzonder moeilijk met de Russische Evgeniya Rodina. In de derde set wist ze er met moeite een tiebreak uit te slepen en daarom kreeg Rodina vijf matchpoints. Die gingen allemaal mis, waarna de Russische op het eerste matchpoint van Konjuh nota bene zelf een dubbele fout sloeg: 6-3, 6-7 (4), 7-6 (10).

Anett Kontaveit uit Estland plaatste zich eveneens voor de halve finales, door de Duitse Carina Witthöft overtuigend uit te schakelen: 6-3, 6-1. Ze speelt daarin tegen de Oekraïnse Lesia Tsurenko, die met 6-3, 6-1 een maat te groot was voor de als tweede geplaatste Française Kristina Mladenovic.