Dubbelslag voor Spilak op Tiefenbachferner

Simon Spilak heeft de zevende etappe gewonnen in de Ronde van Zwitserland. In de koninginnenrit was de Sloveen van Katusha-Alpecin duidelijk de sterkste op de Tiefenbachferner. Spilak pakt ook de leiderstrui. Kruijswijk werd vijfde in de etappe en blijft op plek drie staan in het algemeen klassement.

Het was lang wachten tot de juiste kopgroep kon wegrijden uit het peloton. Uiteindelijk zou het achttien renners lukken om in de juiste ontsnapping te komen. In kopgroep was met Jeroen Meijers een Nederlander aanwezig. De renner van Roompot - Nederlandse Loterij had het gezelschap van onder meer Peter Sagan en Tim Wellens.

CCC Sprandi Polkowice had niemand mee in de kopgroep. De Poolse ploeg nam samen met AG2R de kop van het peloton en de vluchters zouden nog voor de slotklim gepakt worden.

Op de Tiefenbachferner werd het peloton snel uitgedunde door het hoge tempo van Katusha-Alpecin in dienst voor Spilak. Vooral Rein Taaramäe maakte indruk, waardoor de klassementsmannen een voor een eraf moesten.

Pozzovivio moest met twaalf kilometer te gaan al afhaken. De leider in het algemeen klassement zou meer dan twee minuten verliezen op de winnaar. Op tien kilometer moest ook Kruijswijk samen Caruso afhaken.

Met nog acht kilometer te gaan kon ging Spilak er alleen vandoor, nadat Joe Dombrowski het hoge tempo van de Sloveen niet kon volgen. Even daarvoor had Taaramäe zijn werk gedaan.

In de achtergrond kwam Ion Izagirre nog opzetten, maar de overwinning van Spilak kwam nooit meer in gevaar. Izagirre zou uiteindelijk op 22 seconden eindigen van de Sloveen. Kruijswijk verloor samen met Caruso meer dan een minuut.