Wisselend succes beachvolleyballers in Den Haag

Het World Tour-toernooi in Den Haag heeft voor de Nederlandse beachvolleyballers wisselende successen opgeleverd.

Bij de mannen werden donderdag de eerste groepswedstrijden gespeeld. Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen leverde dat een 2-0 zege op tegen het Turkse duo Giginoglu/Urlu.

De tieners Ruben Penninga en Mees Blom stonden in hun eerste grote wedstrijd gelijk tegenover het Letse topduo Smedins/Samoilovs en dat was zoals verwacht mocht worden flink lastig: 13-21, 12-21. 

Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen kregen het Braziliaanse duo Alvaro Filho/Saymon tegenover zich. De Nederlanders konden goed bijblijven in set één, maar moesten vervolgens toch buigen: 23-21, 21-14.

De dames speelden donderdag twee wedstrijden, met vrijdag nog één groepsduel te gaan. Madelein Meppelink en Sanne Keizer gingen eerst onderuit tegen het Duitse topduo Ludwig/Walkenhorst, maar wonnen vervolgens van een ander Duits duo: Glenzke/Grossner.

Marleen van Iersel en Manon Flier begonnen met een nederlaag tegen Sweat/Summer uit de VS, waarna het Australische duo Bell/Laird eraan moest geloven. 

Het laatste Nederlandse duo, Jolien Sinnema en de jonge Joy Stubbe, begon met een duidelijke zege op het Poolse duo Kolosinska/Gruszczynska, maar Betschart/Hüberli waren vervolgens te sterk. 

Het komt er wel op neer dat alle zes Nederlandse teams nog kans hebben om de knock-outfase te bereiken op het Scheveningse strand.