FOK! Wat een weer: Zonnig

In juni weinig regen,
voorspelt een grote zegen.

Goedemorgen! Als jullie graag een lange termijnverwachting willen lezen, dan kun je die  hier vinden. 

De vooruitzichten van vandaag: aan de kust veel zon, landinwaarts krijgen we al rap te maken met stapelbewolking. Het noorden van het land maakt kans op een bui. Het word vandaag niet spectaculair warm: 17 graden op de Wadden tot 21 graden in het zuidoosten. De wind komt uit het west- tot noordwesten en is vrij matig van kracht in het binnenland, aan de kust kan het wat steviger waaien, aldus het KNMI. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:19
Zon onder: 22:01
Zonkracht: 7/4

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1815 Napoleon trekt met zijn troepen de Franse noordgrens over, België in. Hij verslaat de Pruisische aanvoerder Blücher in de slag bij Ligny. Zie ook: Slag bij WaterlooWellington houdt in de Slag bij Quatre-Bras Franse troepen onder maarschalk Michel Ney tegen.
1904 Op deze dag speelt het boek Ulysses van James Joyce zich af.
1963 Lancering van de Vostok 6 met aan boord Valentina Teresjkova voor een gezamenlijke vlucht met Vostok 5. Teresjkova wordt daarmee de eerste vrouw in de ruimte.
1998 Na 134 jaar komt het laatste deel van het Woordenboek der Nederlandsche Taal gereed.
2016 Jo Cox (41), Brits parlementslid wordt op straat doodgeschoten.

qltel maakte op een liefdesbrug deze 'kut'foto (Foto: qltel)
qltel maakte op een liefdesbrug deze 'kut'foto (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!