Boksgevecht Mayweather tegen McGregor officieel

Het boksgevecht tussen bokser Floyd Mayweather Jr. en MMA-vechter Conor McGregor is vastgesteld op 26 augustus in Las Vegas. Zowel Mayweather als McGregor hebben dit op hun social media bevestigd. Locatie is de T-Mobile Arena en de gewichtsklasse is vastgesteld op 154 pond.

Het gevecht, onder toezicht van de Nevada Athletic Commission, wordt een officiele bokspartij. Dit wil zeggen dat als Mayweather wint hij de eerste bokser wordt die na vijftig gevechten ongeslagen is.

Mayweather wordt gezien als één van de beste boksers aller tijden en hing in 2015 al zijn bokshandschoenen aan de wilgen. Alleen voor de Ierse MMA-kampioen komt de bokser even terug van pensioen. McGregor, die zijn eerste bokspartij zal gaan vechten, is één van de beste MMA-vechters ooit en hij schreef geschiedenis toen hij bij de UFC kampioen werd in twee gewichtsklassen tegelijk.

Dat het gevecht nu eindelijk doorgaat betekent niet dat The Notorious stopt met zijn uitdagende reacties in de media om Mayweather te tergen. In zijn aankondiging van het gevecht via Twitter, neemt hij de hoge leeftijd van Mayweather nog maar eens goed op de hak door een foto te plaatsen van zichzelf met Mayweather Sr., de vader van Floyd.

McGregor is niet vies van grootspraak en hij vindt zichzelf niet kansloos tegen de boksgrootheid. 'Ik heb de reikwijdte. Ik ben nog jong. ik heb de overtuiging. Ik heb de onvoorspelbare stijl. Je kan je niet voorbereiden op mijn stijl. Een man als ik die al één wereld heeft veroverd, die kan toch zeker wel een tweede veroveren? Dus ik ga een tweede wereld veroveren.'